From the blog

Data science uddannelser i Danmark

De seneste par år, har stillinger inden for data science været et af de mest eftertragtede i verden. I Danmark, er virksomheder og organisationer kommet lidt senere i gang – men der er ikke nogen tvivl i dag, der er efterspørgsel på data science kompetencer i Danmark. Den store efterspørgsel efter data scientists bliver ved med at vokse. Derfor har både erhvervslivet og de offentlige myndigheder prikket til de mange uddannelsesinstitutioner, såsom universiteter, således at der uddannes flere kompetencer inden for data science. Det har ført til en lang række forskellige uddannelser, der skal imødekomme behovet for data science kompetencer i Danmark. Det er netop dette, som denne artikel kommer til at fokusere på.

Selvom vi ikke kan bringe en fuldstændig udtømmende liste over data science uddannelser i Danmark, kan vi i de fleste tilfælde hjælpe dig med at danne et overblik. Artiklen er både for de, som ønsker at starte på en data science uddannelse, men også for dem som vil efteruddanne sig inden for data science.

Indholdsfortegnelse

Derfor skal du have en data science uddannelse

Inden listen over data science uddannelser i Danmark fremlægges, er det vigtigt – igen – at understrege hvorfor det er relevant at tilegne sig data kompetencer i dag og i fremtiden. Kort sagt, handler det om at der et stigende efterspørgsel på netop de kompetencer. Det betyder også, at der er rimelig høj jobsikkerhed og ofte en god løn samt personalegoder. Udover de tre ting, har jobsøgere med data kompetencer også større indflydelse på hvor de gerne vil arbejde. Så, hvis du ikke var motiveret nok til at uddanne dig inden for data science i forvejen, så kan det være at du ved at læse dette afsnit, er blevet bekræftet i dit valg.

Når du har tilegnet dig kompetencer som data scientist, eller føler at du har styr på data science, så kan du bruge denne hjemmeside til at finde et datajob. Faktisk, behøver du ikke engang at besøge vores hjemmeside dagligt – men du kan faktisk tilmelde dig vores jobagent, der sender nye data science job til dig. Så tilmeld dig nu, eller hold os i tankerne, når du vil se udbuddet af data science jobs i København.

Akademiuddannelser inden for data science

Den direkte vej til en titel som data scientist, kan ske ved at tage enten en bachelor eller kandidatuddannelse i data science. I takt med at data science er blevet mere og mere efterspurgt på arbejdsmarkedet og i samfundet generelt, er universiteterne i Danmark begyndt at tilbyde specialiserede bachelor- og kandidatuddannelser i data science. Fordelene ved at tage en data science uddannelse på akademisk niveau er, at du får et solidt fundament inden for statistik og matematik, samtidig med at du lærer at bruge data science værktøjer i praktiske sammenhænge. Selvom, en bachelor- eller kandidatuddannelse tager tre eller fem år, vil du stå som en stærk kandidat når du er færdig. 

Årsagen til at akademiuddannelser inden for data science kaldes for den direkte vej til titlen som data scientist, skyldes at du med høj fart får kværnet fag efter fag, metode efter metode, data science værktøj efter data science værktøj. Med udgangspunkt i hvad du lærer, så er tre eller fem år, derfor ikke særlig lang tid. Ulempen er, at der nogle gange kan gå lidt for lang tid mellem det allermest spændende ved data science, når du skal igennem de obligatoriske fag på universitetet. Det der er spændende for dig, er måske kedeligt for andre – og omvendt. Men når uddannelsen er færdig, går det hele typisk op i en højere enhed.

Indenfor de specifikke data science uddannelser i Danmark, findes der blandt andet følgende fra de forskellige universiteter:

Listen over data science uddannelser i Danmark

  • Bachelor- og kandidatuddannelsen i data science på IT Universitetet (ITU)
  • MSc in Business Administration and Data Science på Copenhagen Business School (CBS)
  • Bacheloruddannelsen i datavidenskab på Aarhus Universitet (AU)
  • Kandidatuddannelsen i data science på Syddansk Universitet (SDU)
  • Bacheloruddannelsen i datalogi med specialisering i data science på Københavns Universitet (KU)
  • Bacheloruddannelsen i datavidenskab på Aalborg Universitet (AAU)
  • Bacheloruddannelsen i kunstig intelligens og data på Danish Technical University (DTU)

Der findes flere uddannelser i Danmark, som har snert af data science. Men i denne artikel fokuserer vi på de uddannelser, som specifikt relaterer sig til data science. Så ønsker du at uddanne – eller efteruddanne – dig inden for data science, kan vi anbefale at undersøge de ovennævnte akademiuddannelser først.

Når du føler, at du er klar til et data science job, kan du benytte denne hjemmeside til at finde et fuldtidsjob eller studiejob inden for data science. 

Related Articles

Job til dig, der har flair for tal

Har du flair for tal og er du på udkig efter et nyt job? Uanset, om det er aktiv jobsøgning eller om du kigger passivt til, så er du landet det helt rigtige sted. Her samles de, som arbejder med data i en eller anden form for, at gennemse jobannoncer som søger medarbejdere med flair […]

Ledige stillinger indenfor data og analyse

Der er godt gang i den danske økonomi og det kan mærkes på antallet af ledige stillinger blandt virksomhederne i Danmark. Det giver dig gode muligheder for at finde et arbejde med tilfredsstillende forhold, der matcher dine ambitioner, kompetencer og andre kriterier. For slet ikke at tale om gunstigere lønforhold, da virksomhederne også er bekendt […]