From the blog

Ledige stillinger indenfor data og analyse

Der er godt gang i den danske økonomi og det kan mærkes på antallet af ledige stillinger blandt virksomhederne i Danmark. Det giver dig gode muligheder for at finde et arbejde med tilfredsstillende forhold, der matcher dine ambitioner, kompetencer og andre kriterier. For slet ikke at tale om gunstigere lønforhold, da virksomhederne også er bekendt med øget konkurrence efter arbejdskraft.

En bestemt type stillinger har dog i en længere periode været efterspurgt i stor grad, som også nu har en del ledige stillinger slået op for potentielle arbejdstagere. Det er data- og analyse stillinger. Det er dem vi vil fokusere på og gennemgå her; både hvorfor, at du bør overveje disse stillinger – og hvor du finder dem. 

Vil du gerne lære mere om disse typer af stillinger, kan du læse mere om datauddannelse og efteruddannelse.

Indhold

Lav ledighed og stor efterspørgsel på arbejdskraft

Som starten af denne artikel nævnte, så er den danske økonomi stærk. Dette er på trods af et pres fra coronaviruspandemien og forskellige spændinger i udlandet. En stærk økonomi, som hungrer efter mere vækst er lig med flere ledige stillinger. Samtidig, står vi i den situation i Danmark at ledigheden blandt arbejdsdygtige er lav, så er det er begrænset hvor meget mere vi kan tage af fra den eksisterende arbejdsstyrke udenfor jobmarkedet. 

Med dette udgangspunkt, ser vi ikke virksomhederne give afslag på nye kunder og muligheder. I stedet, er der større rift og de arbejdsressourcer der er til rådighed. Både blandt dem som er i job, og som ikke er i job. Denne store efterspørgsel fra virksomhederne i Danmark, lav ledighed og udsigt til mere vækst er nogle af de vigtigste parametre for antallet af ledige stillinger i Danmark på nuværende tidspunkt.

Igen, som tidligere nævnt, så er stillinger indenfor data og analyse også påvirket af disse makroøkonomiske faktorer. Men netop disse stillinger er også påvirket af andre faktorer, der gør at der er mange ledige stillinger indenfor data og analyse på nuværende tidspunkt. Det kommer vi ind på herunder, men hvis du allerede vil tjekke de ledige stillinger kan du hoppe over på forsiden, som giver dig et overblik over datajob.

Mangel på analysekompetencer betyder flere ledige stillinger

En af de mikrofaktorer, der påvirker antallet af ledige stillinger indenfor data og analyse er selvfølgelig manglen på de rette kompetencer blandt arbejdsstyrken. Der har længe været alt for få mennesker i Danmark med de helt rigtige analysekompetencer, som bliver mere og mere vigtige for danske virksomheder. 

Kompetencerne er blandt andet evnen til at forstå, analysere, fortolke og manipulere data. Historisk set har det tidligere været de store virksomheder i Danmark, som efterspørger disse kompetencer. Dog, er der flere af de mellemstore og mindre virksomheder, som er begyndt at oprette såkaldte dataafdelinger, der er dedikerede og fokuserede på at udnytte potentialet i data og analyse. Logisk set, har dette også indflydelse på antallet af ledige stillinger, som kun går en vej: op.

Har du derfor de eftertragtede analysekompetencer, så er det en god ide at holde listen over ledige stillinger indenfor data og analyse. Den finder du på vores hjemmeside, eller via jobagenten herunder. Har du derimod ikke analysekompetencerne i orden, så er der ingen grund til panik. Der er stadig mange ledige stillinger i forskellige brancher, du kan vælge at søge – uanset om du er i job eller udenfor jobmarkedet. Dog, kan vi anbefale at du tilegner nogle analysekompetencer, da disse kun bliver vigtigere og vigtigere for virksomheder og fremtidig ansættelse. 

Ledige stillinger i København og hovedstadsområdet

Der er ingen tvivl om, at de fleste job og stillinger bliver slået op nær Danmarks hovedstad København. Det er absolut den by med allerflest indbyggere og virksomheder, der ansætter arbejdskraft fra især København og hovedstadsområdet – men også resten af Sjælland. 

Når omstændighederne er på den måde, hvorpå de fleste ledige stillinger er i København og hovedstadsområdet, så er det også sådan at job indenfor data og analyse er allermest koncentreret her. Herunder kan du få adgang til de ledige stillinger indenfor data, analyse, business intelligence, data management og data science via din indbakke. Du vælger blot din erfaring og hvilke kategorier af job du er interesseret i, så sørger vores jobagent at sende ledige stillinger fra København og hovedstadsområdet til dig.

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser og giver samtykke til, at vi sender dig jobannoncer og karrieretilbud. Du kan til hver en tid trække dit samtykke tilbage.

Du har selvfølgelig altid mulighed for at ændre dine kategorier, erfaring og endda helt stoppe med at modtage ledige stillinger på din mail. Ønsker du en mere manuel måde at tjekke de mange nye job indenfor data og analyse, så kan du også besøge vores forside og se listen over datajob.

Et stort mørketal på efterspørgslen af arbejdskraft indenfor data og analyse

I denne artikel, har vi nu været igennem både de makro- og mikrofaktorer som gør at der er mange ledige stillinger i Danmark. Dertil har vi introduceret job indenfor data og analyse, som er efterspurgt kraftigt af virksomheder og organisationer i Danmark. Der er dog et parameter, som vi har ikke har taget med i vores beregninger, når vi taler om ledige stillinger. Det er nemlig antallet af ledige stillinger, der bliver besat via uopfordrede ansøgninger og via netværk.

Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Statistik i 2017, fandt knap 40% deres job via enten netværk eller gennem uopfordrede ansøgninger. Det er et stort antal, som selvfølgelig ikke siger noget om hvorvidt de besatte stillinger, også var blevet slået op på jobportaler som DataJob.dk. Derfor er der det, som man kalder for et mørketal i antallet af faktiske ledige stillinger i Danmark. Dette især også for job indenfor data og analyse. Men selv hvis mere end halvdelen af job besat via netværk og uopfordrede ansøgninger var offentligt annonceret, så er der stadig et stort mørketal. 

For at komme mørketallet til livs, og øge dine chancer for at få fremvist dine kompetencer bredt i de virksomheder, der søger personer som dig – så er det en god ide at benytte dig af uopfordrede ansøgninger og netværk. Derfor anbefaler vi, hvis du skal se på ledige stillinger indenfor data og analyse, at du:

  1. Tjekker listen over ledige datajob på vores forside
  2. Tilmelder dig vores jobagent og får de ledige stillinger i din indbakke
  3. Fokuserer på at søge uopfordret i de virksomheder, som tidligere har efterspurgt arbejdskraft indenfor data og analyse
  4. Spørger rundt i dit netværk

Datastrategi betyder flere ledige analyse- og data stillinger.

Inden vi afslutter denne artikel, er der endnu en ting der afgør hvorvidt der er stor efterspørgsel på analysekompetencer blandt de virksomheder, der ansætter i deres data og analyseafdelinger. Det er konceptet bag datastrategier. 

Data er noget, som altid har eksisteret. Det er dog ikke altid, at man har indsamlet, struktureret, behandlet, analyseret, fortolket og forstået data. Det er man især begyndt på, efter at mange virksomheder og organisationer har fundet ud af, at man kan få en konkurrencemæssig fordel i at gøre det. Dertil kan man bruge data til alt fra at skabe mere omsætning og salg til at effektivisere eksisterende processer og spare på omkostninger. Brug af data kender ingen grænser, derfor ser vi løbende flere og flere virksomheder og organisationer udvikle en datastrategi. 

Sådan en datastrategi er med til at øge behovet for analysekompetencer endnu mere, hvilket øger antallet af ledige stillinger. Selvom vi lige har nævnt, at brug af data ingen grænser kender, så er grænsen altså antallet af personer, der har kompetencerne til at indsamle, behandle, analysere, fortolke og forstå data. Er du en af dem, så kan du finde ledige stillinger indenfor data og analyse ved at navigere til forsiden eller tilmelde dig jobagenten længere oppe i denne artikel. 

Related Articles

Data science uddannelser i Danmark

De seneste par år, har stillinger inden for data science været et af de mest eftertragtede i verden. I Danmark, er virksomheder og organisationer kommet lidt senere i gang – men der er ikke nogen tvivl i dag, der er efterspørgsel på data science kompetencer i Danmark. Den store efterspørgsel efter data scientists bliver ved […]

Job til dig, der har flair for tal

Har du flair for tal og er du på udkig efter et nyt job? Uanset, om det er aktiv jobsøgning eller om du kigger passivt til, så er du landet det helt rigtige sted. Her samles de, som arbejder med data i en eller anden form for, at gennemse jobannoncer som søger medarbejdere med flair […]